תחילת דף אינטרנט, לחץ אנטר כדי לעבור לאזור תוכן מרכזי
אזור של חדשות

הודעות

  • ברכות לפרופ' יעל לצר על כניסתה כיושבת ראש המרכז לחקר השיקום!

    פרופ' יעל לצר נכנסת כיושבת ראש המרכז במקומו של פרופ' פייסל עזאיזה שסיים את תפקידו.

    פרופ' יעל לצר בוגרת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית

    ...
  • יום עיון: סנגור עצמי מיני בקרב אנשים עם מוגבלויות ה-5/2/17

    אנשים עם מוגבלויות מתמודדים עם קשיים רבים בנושא מיניות, מוגבלות וסנגור עצמי: גוננות יתר מצד משפחות ומסגרות, צורך באישור מצד מסגרות לקבלת אמצעי

    ...
  • יום עיון: נגישות ההשכלה הגבוהה כגשר לתעסוקה: מדיניות, מחקר ופרקטיקה

    ביום שני ה- 8.5.17 המרכז לחקר השיקום בבית ספר לעבודה סוציאלית ערך יום העיון בנושא: "נגישות ההשכלה הגבוהה כגשר לתעסוקה: מדיניות, מחקר ופרקטיקה"

    ...
  • ברכות לפרופ' אילנה דובדבני על יציאתה לגמלאות!

    פרופ' אילנה דובדבני כיהנה כיו"ר המרכז לחקר השיקום והתפתחות האדם משנת 2006 וכחברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה משנת 1995.

    ...
    תוכן מרכזי של הדף

    פרופ' יעל לצר נכנסת כיושבת ראש המרכז במקומו של פרופ' פייסל עזאיזה שסיים את תפקידו.

    פרופ' יעל לצר בוגרת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת חיפה ותואר שלישי במדעי הרפואה בביה"ס לרפואה, טכניון, חיפה. בעלת תואר בפסיכותרפיה, ובטיפול משפחתי וזוגי. התמחתה במשך שנתיים בטיפול בהפרעות אכילה במרכז הפסיכואנליטי מנינגר בטופקה, קנזס, ארה"ב. 

    פרופ' לצר ייסדה ומנהלת את המרפאה להפרעות אכילה בחטיבה הפסיכיאטרית ברמב"ם מאז הקמתה 1992. פרופ' לצר הייתה חלק מצוות ההקמה של העמותה הישראלית להפרעות אכילה ונבחרה לנשיאה למשך 5 שנים. היא פעילה באקדמיה האמריקאית להפרעות אכילה, ובאגודה הבינלאומית למחקר בהפרעות אכילה. פרופ' לצר יזמה והקימה את הבית השיקומי החלוצי להפרעות אכילה "צידה לדרך" אשר בעקבותיו זכתה בפרס הג'וינט על שם זוסמן על תרומתה למחקר טיפול ורווחת צעירות עם הפרעות אכילה בישראל.

    פרופ' לצר הינה פרופסור בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה. הייתה ראש התחום ללימודי משפחה, לטראומה וראש התחום הקליני בתוכנית לתואר שני בביה"ס לעבודה סוציאלית. היא הקימה וניהלה את המגמה לתואר שני בתזונה והתנהגות בביה"ס לבריאות הציבור. מדריכה סטודנטים לעבודת התזה לתואר שני ושלישי , שותפה בוועדות שיפוט של עבודות דוקטורט ומינויים אקדמיים במספר אוניברסיטאות בארץ ובחול. כמו כן משמשת כסוקרת של מאמרים בכתבי עת מדעיים בחו"ל ובישראל. פרופ' לצר פרסמה יותר מ- 150 מאמרים ופרקים בספרים בכתבי עת מדעיים בינלאומיים ומקומיים, וערכה ארבעה ספרים בתחומים מובילים הקשורים בהפרעות אכילה. בתקופת השבתונים לימדה והשתתפה בפרויקטים מחקריים באוניברסיטת קולומביה בניויורק. 

    פרופ' לצר פעילה מאד בתחומים שונים של שינוי מדיניות חברתית בנושאים הקשורים בהטבת הטיפול, החקיקה והמניעה של הפרעות אכילה. היא הובילה וסייעה בחקיקת "חוק הדוגמניות " אותו  העבירה ח"כ לשעבר דר' רחל אדטו. בעקבות זאת הוזמנה לקונגרס האמריקאי ביחד עם דר' אדטו בקיץ 2014 לדיון בוועדה העוסקת בהפרעות אכילה על מנת לבחון את הקשיים שעמדו בעת העברת החוק.

    פרופ' יעל לצר מוכרת היום, הן בארץ והן בעולם, כמומחית מובילה בטיפול ובמחקר בהפרעות אכילה. 

    אנו מאחלים לפרופ' לצר ברוכה הבאה ובהצלחה בתפקידה חדש!

    אנשים עם מוגבלויות מתמודדים עם קשיים רבים בנושא מיניות, מוגבלות וסנגור עצמי: גוננות יתר מצד משפחות ומסגרות, צורך באישור מצד מסגרות לקבלת אמצעי מניעה, פטרנאליזם, מחסור בידע ומבוכה מצד אנשי מקצוע ומחסור במחקר בתחום. יום העיון נועד להעלות למודעות את האתגרים של סנגור עצמי ומיניות בקרב אנשים עם מוגבלויות ולקדם פיתוח של כלים ודרכי התמודדות עם אותם אתגרים בקרב אנשי מקצוע ואנשים עם מוגבלויות.ביום העיון יוצגו ההתפתחויות האחרונות ביחס למיניות בקרב אנשים עם מוגבלויות תוך התייחסות להיבט יכולת הסנגור העצמי של אוכלוסיה זו.

     DSC0194 Medium 1

    לתוכנית יום העיון המלאה

     

    ביום שני ה- 8.5.17 המרכז לחקר השיקום בבית ספר לעבודה סוציאלית ערך יום העיון בנושא: "נגישות ההשכלה הגבוהה כגשר לתעסוקה: מדיניות, מחקר ופרקטיקה" בשיתוף ובתמיכת מסד נכויות ג'וינט ישראל, קרן רודרמן. יום העיון נועד להעלות למודעות את האתגרים של הנגשת ההשכלה הגבוהה לסטודנטים עם מוגבלויות שונות ולקדם מדיניות התומכת באוכלוסיות אלה בטרם כניסתם לאקדמיה ועד למציאת מקום עבודה. ביום העיון הוצגו ההתפתחויות האחרונות ביחס לנגישות ההשכלה הגבוהה, כולל פרקטיות מוצלחות מהארץ והעולם, על פני שלושה ממדים: מדיניות, מחקר ופרקטיקה. ביום העיון נכחו משתתפים מכל רחבי הארץ, ביניהם אנשי אקדמיה וחוקרים בתחומי הרווחה, הבריאות, מדיניות ומשפט, נציגים ממשרד הרווחה, מהמוסד לביטוח לאומי ומג'וינט ישראל, מנהלי מסגרות לאנשים עם מוגבלות, וסטודנטים עם וללא מוגבלות. יום העיון כלל הרצאות מגוונות אשר הציגו את המדיניות ותקנות הנגישות של ההשכלה הגבוהה, וכן פרויקטים שונים לקידום השתתפות שווה של אנשים עם מוגבלויות באקדמיה ובתעסוקה, כולל keynote speaker מדבלין אירלנד: Dr. Clodagh Nolan, Occupational Therapy at Trinity College Dublin.

    IMG 0368

    לתוכנית יום העיון בגרסת Word

    לתוכנית יום העיון בגרסתPDF

    לתמונות מיום העיון

    אילנה דובדבני

    פרופ' אילנה דובדבני כיהנה כיו"ר המרכז לחקר השיקום והתפתחות האדם משנת 2006 וכחברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה משנת 1995.

    לאורך השנים הייתה חברה בוועדות רבות העוסקות בקידום אוכלוסיות מוגבלות, למשל כיהנה כיו"ר ועדת השיקום במשרד העבודה והרווחה. לקחה חלק בהקמת החטיבה השיקומית באיגוד העובדים הסוציאליים, וכן בכתיבת המדריך למומחה עבור עובדים סוציאליים המעוניינים בקבלת מעמד מומחה בשיקום. במשך שנים חברה בוועדת המומחיות הקובעת את מעמדו של העובד כמומחה בשיקום.

    אילנה קיבלה מענקי מחקר מגופים שונים למחקריה על איכות חייהם של מוגבלים שכלית, וכן איכות חיים ותפקוד של אנשים עם מחלות כמו סוכרת וסרטן. זכתה פעמיים ל"מרצה מצטיינת" על ידי אגודת הסטודנטים ובפרס על תרומה מחקרית ואקדמית לקידום תחום השיקום באיגוד העובדים הסוציאליים (2014).

    לאורך עשרות שנותיה באקדמיה, אילנה לימדה והכשירה אלפי סטודנטים, בעיקר לעבודה עם אנשים בעלי מוגבלויות שונות. תרומתה היא התיווך בין עולם האקדמיה לבין עובדי השיקום בשטח. היא עסקה בהפיכת המחקרים והתיאוריות בתחום השיקום לנגישים ומובנים עבור עובדי השיקום שלא קיבלו הכשרה אקדמית בתחום, מאחר שלא הייתה התמחות בנושא.

    אילנה פרסמה את מחקריה בכתבי עת בינלאומיים וישראליים. הרצתה בעשרות כנסים ברחבי העולם. לאחרונה ארגנה כנס ראשון מסוגו בארץ על מוגבלות ומיניות. יזמה ועומדת בראש תוכנית הכשרה לאנשי מקצוע בטיפול מיני לאנשים עם מוגבלויות 1

    לתמונות ממסיבת הפרישה

     

    [1] לקוח מאתר ויקיפדיה: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%94_%D7%93%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A0%D7%99