תחילת דף אינטרנט, לחץ אנטר כדי לעבור לאזור תוכן מרכזי
אזור של חדשות
תוכן מרכזי של הדף

פרופ' אילנה דובדבני כיהנה כיו"ר המרכז לחקר השיקום והתפתחות האדם משנת 2006 וכחברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה משנת 1995.

לאורך השנים הייתה חברה בוועדות רבות העוסקות בקידום אוכלוסיות מוגבלות, למשל כיהנה כיו"ר ועדת השיקום במשרד העבודה והרווחה. לקחה חלק בהקמת החטיבה השיקומית באיגוד העובדים הסוציאליים, וכן בכתיבת המדריך למומחה עבור עובדים סוציאליים המעוניינים בקבלת מעמד מומחה בשיקום. במשך שנים חברה בוועדת המומחיות הקובעת את מעמדו של העובד כמומחה בשיקום.

אילנה קיבלה מענקי מחקר מגופים שונים למחקריה על איכות חייהם של מוגבלים שכלית, וכן איכות חיים ותפקוד של אנשים עם מחלות כמו סוכרת וסרטן. זכתה פעמיים ל"מרצה מצטיינת" על ידי אגודת הסטודנטים ובפרס על תרומה מחקרית ואקדמית לקידום תחום השיקום באיגוד העובדים הסוציאליים (2014).

לאורך עשרות שנותיה באקדמיה, אילנה לימדה והכשירה אלפי סטודנטים, בעיקר לעבודה עם אנשים בעלי מוגבלויות שונות. תרומתה היא התיווך בין עולם האקדמיה לבין עובדי השיקום בשטח. היא עסקה בהפיכת המחקרים והתיאוריות בתחום השיקום לנגישים ומובנים עבור עובדי השיקום שלא קיבלו הכשרה אקדמית בתחום, מאחר שלא הייתה התמחות בנושא.

אילנה פרסמה את מחקריה בכתבי עת בינלאומיים וישראליים. הרצתה בעשרות כנסים ברחבי העולם. לאחרונה ארגנה כנס ראשון מסוגו בארץ על מוגבלות ומיניות. יזמה ועומדת בראש תוכנית הכשרה לאנשי מקצוע בטיפול מיני לאנשים עם מוגבלויות 1

לתמונות ממסיבת הפרישה

[1] לקוח מאתר ויקיפדיה: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%94_%D7%93%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A0%D7%99